OKULUMUZ E SAFETY LABEL GÜVENLİK SERTİFİKASI ETİKETİ ALMIŞTIR.

Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı (Europen Schoolnet) tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi)'' almaya hak kazanmıştır.

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için zenginleştirici bir ortam sağlanmasını hedefler. Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Silivri Fatih İlkokulu olarak siber güvenliğin sağlanması, internetin bilinçli ve faydalı kullanılması kapsamında uyguladığımız politikalarımız ve yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda European Schoolnet Academy tarafından uluslararası geçerliliği olan eSafety Bronze Label almaya hak kazandık.